OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

 • Vozač mora imati minimum 21 godinu starosti.
 • Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
 • Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid.

PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

 • Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla Beograd, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu.
 • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje ugovora o najmu.
 • Savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.

OSIGURANJE

CDW (Collision Damage Waiver)  Osiguranje od štete sa učešćem u šteti

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.
Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trećem licu je ograničena odredjenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.
Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen kljuć, štete nastale tankovanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.
Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.

TP (Theft Protection)  Osiguranje od kradje sa učešćem u šteti.

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.
Odgovornost za kradju vozila ili delova vozila (gume, stereo uredjaj i sl.) je ograničena odredjenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.
Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom kradje vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.

PAI (Personal Accident Insurance) Osiguranje lica

Kupovinom ovog osiguranja, vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

LDW (Loss Damage Waiver) Kasko osiguranje

Kupovina ovog osiguranja nije obavezna.
Kupovinom kasko osiguranja, odgovornost za štetu i kradju vozila je svedena na nulu tj. nema učešća u šteti i kradji.
Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen ključ, štete nastale tankovanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

DUŽINA NAJMA

 • Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa).
 • Vreme pruzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Toleriše se 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoračenja od 60 minuta, zaračunavamo novi, dodatni dan najma.

PLAĆANJE I DEPOZIT

 • Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (AMEX,VISA, MASTERCARD), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica).
 • Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine.
 • Depozit se odredjuje na osnovu dužine najma vozila i obuhvata iznos pune cene najma, cenu punog rezervoara i iznos učešća u šteti za kategoriju vozila koje se iznajmljuje.

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili kradje biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.
Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

POSTUPCI u slučaju nesreće, štete i kradje vozila:

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

 • ODMAH da obavesti policiju i AUTOrent o dogadjaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
 • Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. dogadjaju.
 • Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
 • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.

OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

 • Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/kradje.
 • Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje AUTOrent-a prilikom preuzimanja vozila.
 • Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/kradje.